logo

- Kosten en werkwijze

Transparantie

Els Bakker Uitvaartzorg staat voor transparantie. Dat vinden wij belangrijk. Wij zijn open in onze werkwijze en zijn helder in de kosten die gemaakt worden bij een uitvaart. ​Voor de begeleiding en organisatie van het afscheid betaalt u een vast tarief (fee). Alle andere diensten en producten berekenen we één op één aan u door.

Onafhankelijk advies

Mensen in rouw zijn kwetsbaar. Wij vinden het dan ook belangrijk dat wij u onafhankelijk advies kunnen geven. Dat kan alleen als wij géén enkel belang hebben bij de keuzes die u maakt. Wij ontvangen géén provisie op de producten of diensten die u kiest. Ons enige belang is dat ú de juiste keuzes maakt.

Wij kunnen u onafhankelijk adviseren omdat wij provisievrij werken, niet in het bezit zijn van rouwcentra of een wagenpark en omdat wij géén afspraken hebben met verzekeraars. Na het bespreken van uw wensen ontvangt u binnen 24 uur een begroting van de kosten. Enkele weken na de uitvaart ontvangt u de definitieve factuur. Dat is één verzamelfactuur met kopieën van facturen van derden bijgevoegd. In principe worden de facturen van derden door Els Bakker Uitvaartzorg voorgeschoten.

 

Terug naar boven

073 - 3034606 (dag en nacht)

- Werkgebied

Werkgebied

Els Bakker Uitvaartzorg verzorgt onder andere uitvaarten in Vught, ‘s-Hertogenbosch, Rosmalen, Berlicum, Cromvoirt, Esch, Helvoirt, Sint-Michielsgestel, Gemonde, Schijndel, Boxtel en Liempde. Udenhout, Haaren, Berkel-Enschot en Tilburg. Kortom wij verzorgen uitvaarten in een straal van 30 km rondom Vught. In overleg is daarbuiten ook mogelijk.

Wij verzorgen crematies en begrafenissen, kerkelijke en niet-kerkelijke uitvaarten. Of het nu een grote of kleine uitvaart is, een traditionele of eigentijdse, de uitvaart wordt te allen tijde tot in de puntjes verzorgd.

Els Bakker kan ook alléén als ritueelbegeleider – uitvaartspreker worden ingehuurd door particulieren en door andere uitvaartondernemers.

 

Terug naar boven

073 - 3034606 (dag en nacht)

- Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

Els Bakker Uitvaartzorg kan altijd de uitvaart verzorgen, ongeacht of u verzekerd bent of waar u verzekerd bent.
Dus ook als u bijvoorbeeld een uitvaartpolis bij Dela, Yarden of Monuta heeft.

De afwikkeling van uitvaartpolissen kunnen wij ook voor u verzorgen.

Terug naar boven

073 - 3034606 (dag en nacht)

- TEAM Els Bakker Uitvaartzorg

Voorstellen

Mijn naam is Els Bakker, oprichter en eigenaar van Els Bakker Uitvaartzorg.

Ik ben een ervaren en professioneel opgeleid uitvaartbegeleider en ritueelbegeleider – uitvaartspreker. In 2007 heb ik de HBO opleiding uitvaartverzorging bij Marjon Klaassen (Meander) afgerond en in 2015 heb ik de Post HBO opleiding ritueelbegeleiding bij het Moment volbracht. Vanaf 2007 heb ik voor een middelgrote uitvaartonderneming gewerkt. Een andere visie heeft mij doen besluiten om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Sinds 1 juni 2016 is Els Bakker Uitvaartzorg een feit.

Mijn lat als dienstverlener ligt hoog, in alle opzichten en in alle fases rondom het afscheid: ervoor, tijdens en erna, omdat het afscheid goed moet zijn en omdat het maar één keer kan. Met hart en ziel zet ik me voor u in. Dezelfde inzet vraag ik ook van de mensen waar ik mee samenwerk.

 

De kracht van samenwerken

BIANCA MULDERS EN SONJA MULLER

Bij drukte of bij afwezigheid nemen mijn collega’s Bianca Mulders en Sonja Muller de honneurs waar. Fijne vrouwen die dezelfde passie en inzet hebben voor dit bijzondere werk als ik. Bianca woont in Boxtel en Sonja in Empel. Beide dames zullen u begeleiden en naast u staan en samen met u zorgen voor een goed en liefdevol afscheid van uw dierbare.

Onze gastvrouwen zijn hartelijke en representatieve dames, zij assisteren op de dag van de uitvaart.

Het zorgteam waar we mee werken bestaat uit een mooie groep mensen die het als een bijzondere en eervolle taak beschouwen om de overledene te verzorgen of sámen met u te mogen verzorgen.

De chauffeurs van de rouwauto’s en volgauto’s zijn representatieve en invoelende mensen die zijn opgeleid om staatsie te rijden. Mochten er dragers nodig zijn of meer assistentie bij de uitvaart dan doen we een beroep op de dragersgroep die bestaat uit studenten. Zij zijn opgeleid om met alle respect en egards de overledene te dragen en ons anderszins te assisteren bij de uitvaart.

Het rouwdrukwerk wordt verzorgd door Drukkerij Mosa in Vught. Wij hebben een traditionele collectie rouwbrieven maar we kunnen ook samen met u mooie persoonlijke rouwkaarten ontwerpen.
Zelfs in het weekend kunnen wij rouwdrukwerk voor u verzorgen. De drukkerij biedt tevens uitkomst bij het maken van mooie powerpoint presentaties.

 

Terug naar boven

073 - 3034606 (dag en nacht)

- Ritueelbegeleiding

Ritueelbegeleider – uitvaartspreker

Een ritueelbegeleider is voor velen nog een onbekend beroep. Ik spreek ook wel van een uitvaartspreker. Ritueelbegeleiders zijn niet verbonden aan een bepaalde levensbeschouwing, zij staan open en hebben respect voor ieders levenswijze en levensbeschouwing.

Natuurlijk kunt u de afscheidsdienst helemaal zelf voorbereiden en uitvoeren. Maar als u wilt kan ik u daarbij helpen. Als ritueelbegeleider-uitvaartspreker kan ik een wezenlijke bijdrage leveren aan de inhoudelijke kant van een afscheidsdienst. Samen stellen we de afscheidsceremonie samen waarin we de overledene nog eenmaal in het licht zetten. Gezamenlijk bepalen we wat de inbreng van een ieder hierin is.
We gaan op zoek naar de rode draad in zijn of haar leven. We zoeken naar woorden, muziek of foto’s die kunnen uitdrukken wie hij of zij was op een manier waarin elke aanwezige de overledene herkent. Daarbij coach ik, zodat er bijvoorbeeld in de verhalen geen herhaling plaatsvindt. Soms werk ik met een symbool; een voorwerp dat past bij de overledene. Bijvoorbeeld iets dat hij of zij altijd bij zich heeft gedragen of zelf heeft gemaakt. Een pet,
een boek, een fototoestel of een kunstwerk. Een persoonlijk symbool wat uiteindelijk zonder woorden een eigen verhaal vertelt over het leven dat voorbij is.

Afscheidsdienst

Tijdens het afscheid kan ik desgewenst namens u spreken en als voorganger fungeren. Ik leg verbindingen tussen de eventuele sprekers en zorg dat het afscheid een mooi geheel wordt.
De afscheidsdienst zal geen opsomming van feiten worden, maar juist gaan over de betekenis van de overledene in het leven van de ander. Wat heeft hij of zij betekend, hoe zal hij of zij herinnerd worden.
Een afspiegeling van het leven wat geleefd is, gegoten in een persoonlijk en liefdevol afscheid wat hoop en kracht geeft voor de toekomst.

Rituelen tijdens de afscheidsdienst

De kracht van een ritueel schuilt in eenvoud en herkenbaarheid. Door bijvoorbeeld een kaars aan te steken creëer je een moment van stilte en bezinning en zet je tegelijkertijd de overledene in het licht.  Een mooi ritueel is ook het binnen begeleiden of dragen van de overledene door de kinderen of kleinkinderen. Bloemen laten leggen bij de kist door alle aanwezigen. Een fotocollage van het leven van de overledene laten zien of samen zingen. Oplaten van ballonnen of duiven. Het samen koffiedrinken, condoleren en napraten na de plechtigheid is eigenlijk al een ritueel. Deze momenten kun je nog persoonlijker maken door bijvoorbeeld de lievelingsgebakjes van de overledene te serveren in plaats van een broodje of cake. Rituelen geven houvast, bieden structuur en troost. Rituelen verbinden mensen onderling. Rituelen kunnen helen.

Mooie afscheidsmomenten in de dagen voor de afscheidsdienst

In de dagen voorafgaand aan het afscheid zijn er ook vele bijzondere momenten van afscheid en afscheidsrituelen mogelijk. Denk aan de laatste verzorging van de overledene. Het beschilderen van de uitvaartkist door de kinderen of kleinkinderen. Het samen sluiten van zijn of haar kist. Ook in deze dagen zal ik een belangrijke schakel zijn.

Terug naar boven

073 - 3034606 (dag en nacht)

© 2024 Brand Boosters - Els Bakker Uitvaartzorg |