logo

- Bijzondere uitvaarten

Bijzondere uitvaarten

Iedere uitvaart is bijzonder voor ons. Of het nu een grote of juist heel kleine uitvaart is, traditioneel of eigentijds. Elke keer weer ervaren wij het als bijzonder dat wij de uitvaart mogen begeleiden, en deelgenoot mogen zijn van deze voor u zo belangrijke en intieme momenten. Met hart en ziel zetten wij ons voor u in en zullen alles doen wat in ons vermogen ligt om uw bijzondere uitvaart, goed te laten verlopen.

Uitvaart met bijzondere omstandigheden
Soms zijn er omstandigheden of situaties die nóg meer vragen van alle betrokkenen. Als er kinderen bij betrokken zijn bijvoorbeeld of bij een niet-natuurlijk overlijden. Hoe moeilijk, anders of bijzonder de omstandigheden ook zijn, u kunt bij ons terecht.

Door onze jarenlange ervaring, kennis van zaken maar ook door onze levenservaring kunnen wij u helpen, advies geven, ideeën aandragen en naast u staan.

Terug naar boven

073 - 3034606 (dag en nacht)

- Kinderen en verlies

Kinderen

Het zien van kinderen die afscheid moeten nemen van iemand van wie ze veel houden doet pijn. Weet dat wij veel aandacht en zorg voor hen hebben. Wij kunnen ons voorstellen dat ouders veel vragen hebben hoe ze hun kinderen moeten informeren, welke antwoorden ze moeten geven op de vele vragen die kinderen soms stellen. Daar kunnen wij u bij begeleiden. Wees in ieder geval altijd eerlijk naar kinderen. Betrek ze bij het afscheid en neem hen serieus; hun wensen, hun verdriet maar ook hun levenslust. De meeste kinderen hebben behoefte om mee te helpen op belangrijke momenten. Geef hen daar ruimte toe. Het is emotioneel maar kinderen kunnen het verdriet meestal beter aan als ze erbij mogen zijn, mee mogen doen en mee mogen delen in emoties.

Vlinder

Je kunt kinderen betrekken door hen bijvoorbeeld een tekening te laten maken voor de overledene. Het schrijven van een briefje, het beschilderen van de uitvaartkist of het maken van een slinger. Ze kunnen helpen bij het sluiten van de kist. Het is zelfs mogelijk om een of meerdere schroeven van de kist te vervangen door een schroef met een vlinder. Deze vlinders kunnen vooraf worden beschilderd of versierd door de kinderen. Bij het sluiten kunnen ze de vlinder zelf op de kist draaien. Zo reist de vlinder mee met iemand die hen lief was. Tijdens de afscheidsdienst kunnen kinderen de kaarsen aansteken, iets voorlezen, zingen, muziek maken of bloemen neerleggen.
Heel veel is mogelijk maar niets hoeft.

Boekjes

Er zijn vele boekjes voor kinderen met verhalen en mooie tekeningen die kunnen helpen bij verlies en rouw. Ook zijn er boekjes waarin ze zelf kunnen tekenen, schrijven of plakken. Wij kunnen u daar over informeren.

Terug naar boven

073 - 3034606 (dag en nacht)

- Verlies van kinderen

Overlijden van je kind

Het is haast onmogelijk je voor te stellen maar het gebeurt helaas ook in het leven, afscheid moeten nemen van je eigen kind. Intens verdriet, radeloos, ontroostbaar. Als je kind sterft, verlies je niet enkel je kind, maar ook je verwachtingen, je wensen en dromen over de toekomst. Je verliest een deel van jezelf. Het druist tegen alles in.

Wij kunnen de pijn niet wegnemen. Het enige wat we kunnen doen is er zijn, als mens en met onze kennis en kunde. Samen zorgen we dat u zo goed als mogelijk afscheid kunt nemen van uw zoon of dochter. Dat het een liefdevol en troostrijk afscheid wordt.

Terug naar boven

073 - 3034606 (dag en nacht)

- Mensen met een verstandelijke beperking en verlies

Gewoon bijzonder

Mensen met een verstandelijke beperking vormen een hele gewone en tegelijkertijd een bijzondere groep in onze samenleving. Bij hun uitvaart of die van een familielid vragen zowel de emotionele als de logistieke kant om extra aandacht en begeleiding. Dikwijls wonen zij in een woongroep. Wij vinden het belangrijk ook de begeleiders en medebewoners te betrekken bij het afscheid. Uit ervaring weten wij dat het heel waardevol is als zij de mogelijkheid krijgen om in hun vertrouwde omgeving afscheid te nemen. Zo kan een mooi afscheid plaatsvinden waar ruimte is voor de emoties van alle nabestaanden.

Symbolen

Het gebruik van symbolen, foto’s en persoonlijke spullen van de overledene zijn nu zo mogelijk nog belangrijker.
Het biedt houvast en troost. Er zijn informatieboeken voor begeleiders en familie die inzicht geven in hun verdriet en rouw. Ook werkboekjes, foto’s en pictogrammen-sets die ondersteuning kunnen bieden bij de uitleg.
Wij hebben exemplaren ter inzage en kunnen u nader informeren.

 

Terug naar boven

073 - 3034606 (dag en nacht)

- Verlies door zelfdoding

Zelfdoding

Wanneer je een dierbare verliest door suïcide dan is de verslagenheid en impact enorm groot. Het verdrietige gebeuren slaat in als een bom en dendert door tot in de verre omgeving. De vraag ‘waarom’ is vaak het eerste wat bij mensen opkomt. Waarom deed hij het? Waarom laat ze mij alleen? Waarom op dit moment en op deze manier? Waarom? Het is een eindeloze en frustrerende zoektocht naar antwoorden, maar er zijn veelal geen antwoorden omdat enkel de persoon die er niet meer is, iets van je vragen kan ophelderen. Gevoel van boosheid, machteloosheid, pijn of soms ook opluchting. Het mag er zijn en mag benoemd worden.

Door onze ervaring en kennis in deze kunnen wij u adviseren en ondersteunen en kunnen wij helpen om zo goed als mogelijk afscheid te nemen van uw dierbare.

Terug naar boven

073 - 3034606 (dag en nacht)

© 2024 Brand Boosters - Els Bakker Uitvaartzorg |